"Onlajn nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir"

Direktor hrvatskog Zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio da je, uprkos strožim merama, Nacionalni štab za civilnu zaštitu protiv zatvaranja škola.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2020.

07:41

Ilustracija: Depositphotos/ archideaphoto

Škole će se zatvarati, kako je naveo, samo ako postoji preka potreba za time.

Capak je rekao da je to stav i nacionalne komisije koju predvode ministar obrazovanja Radovan Fuhs i njegova zamenica.

"Onlajn nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir, možda za srednje škole ili delove škola, ali o tome ne odlučuje Nacionalni štab", rekao je sinoć Capak za Dnevnik Nove TV, a prenosi Index.

Capak je naveo da odluku o tome donosi ministar Fuhs.

"Ako uočimo izvor ili žarišta odmah reagujemo i na nacionalnom nivou se donose mere, ali uz mogućnost da županijski i lokalni štabovi donesu strože mere na svojoj lokaciji prema svojoj situaciji", rekao je Capak, a prenosi Hina. On je poručio i da se za sada neće skraćivati vreme samoizolacije sa sadašnjih 10 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: