Britanske NVO: Džonson i Henkok postupali nezakonito

London -- Dve nevladine organizacije u Velikoj Britaniji podnele su prijavu Vrhovnom sudu protiv premijera Borisa Džonsona i ministra zdravstva Meta Henkoka.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES
Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Prijave se odnose na to da su Džonson i Henkok nezakonito postavili tri osobe na ključne položaje u državnim telima za borbu protiv epidemije korona virusa.

U izveštaju londonskog nedeljnika Obzerver navodi se da su Džonson i Henkok, između ostalog, nezakonito imenovali baronicu Dido Harding na položaj načelnice u odseku za testiranje i praćenje zaraženih Nacionalne službe zdravstvene zaštite.

Obzerver je imao uvid u dokumentaciju iz koje se vidi da su pored imenovanja baronice Harding, sporna i imenovanja Kejt Bingam na položaj šefa kriznog štaba za vakcinacije i Majka Kupa na položaj direktora odseka za testiranje i praćenje zaraženih Nacionalne službe zdravstvene zaštite.

Ukoliko ove optužbe budu sudski verifikovane, biće to još jedan ozbiljan udarac po kredibilitetu britanske vlade u borbi protiv epidemije i potvrdiće optužbe dela britanske javnosti da je vlada Borisa Džonsona zapostavila demokratiju, preneo je Gardijan.

strana 1 od 618 idi na stranu