Kon opet upozorava: Ne planirajte, izbegavajte, nosite

Član Kriznog štaba, epidemiolog dr Prerag Kon, ponovo putem Fejsbuka, apelovao na građane zbog porasta broja slučajeva koronavirusa.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2020.

05:38

Kon opet upozorava: Ne planirajte, izbegavajte, nosite
Screenshot TV Prva

"Počinju da se registruju oboleli koji su se zarazili od petka i subote veče (prošli vikend). Ne planirajte povećan rizik od zaražavanja za vikend koji dolazi", napisao je dr Kon, pa dodao:

"Izbegavajte masovne skupove, posebno zabave uz glasnu muziku i pevanje. Čuvajte zdravlje. Zabranite sami sebi rizične kontakte! Potrebni ste svima, a posebno svojim najbližim... i važni ste. Nema šale sa kovidom... Ostanite kod kuće. Kada izlazite nosite masku posebno u zatvorenom prostoru."

Podsetimo, u Srbiji je u sredu broj novozaraženih prvi put od početka pandemije prešao 2.000 - 2.412 novih slučajeva. Preminulo je šest pacijenata.

Najviše novozaraženih je u Beogradu, 1.106, a slede Novi Sad sa 167, Valjevo sa 66 i Kragujevac sa 64 nova slučaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: