Rusija: Upozoravali smo Francusku

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Oleg Siromolotov izjavio je da je Rusija u više navrata upozoravala Francusku na opasnost od terorista.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2020.

10:05

Rusija: Upozoravali smo Francusku
Foto: Depostiphotos/matwey

Prema njegovim rečima, ti teroristi su sa Severnog Kavkaza migrirali u Francusku, dok su ih francuske vlasti smatrali "borcima za slobodu".

On je kazao da su mnogi od tih "boraca za slobodu" u međuvremenu postali i državljani Francuske, a samim tim i Evropske unije.

Istovremeno, kada je reč o saradnji Rusije i Francuske po pitanju borbe protiv terorizma, Siromolotov je rekao da je ta oblast jedna od najvažnijih oblasti u bilateralnim odnosima Moskve i Pariza, prenosi portal Sputnjik.

Prema njegovim rečima, u skladu sa dogovorom predsednika Vladimira Putina i Emanuela Makrona ponovo je pokrenut rad radne grupe za borbu protiv novih izazova i pretnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: