Oglasila se Darija Kisić Tepavčević o cifri dr Tiodorovića VIDEO

Mnogi su se nadali da će se u svetu zaustaviti širenje koronavirusa, ali to se nije desilo. Mnogo toga još ne znamo, kaže dr Darija Kisić Tepavčević

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.10.2020.

13:19

Oglasila se Darija Kisić Tepavčević o cifri dr Tiodorovića VIDEO
Screenshot TV Prva

Ona je, gostujući u emisiji "150 minuta" TV Prve, kazala da svi možemo da vidimo koliko se koronavirus eksplozivno širi. Ne znamo ništa o dužini imuniteta nakon preležane bolesti, imamo i slučajeve povraćaja virusa i to treći put, dodala je članica Kriznog štaba.

"Tapkamo u mestu, dosta činjenica ne znamo, dosta i znamo...Virus se širi nesmetano, stepen imuniteta svetske populacije nije dovoljan", kazala je ona i dodala da su jako važne preventivne mere koje moraju da se poštuju sve dok ne bude vakcine u opštoj primeni, a to su maske i fizičko distanciranje.

Sve druge mere, kako je rekla dr Kisić Tepavčević, svode se na pooštravanje, odnosno sve se svodi na ograničavanje kretanja, to jest da ne dođe do kontakta sa zaraženom osobom.

Upitana da li je tačan broj koji je danas izneo epidemiolog dr Branislav Tiodorović, koji je rekao da će radikalnije mere u Srbiji biti uvedene kada se za 24 sata dođe do 1.500 novozaraženih, ona kaže da je taj broj od 1.500 arbitraran i da je to ta granica nakon koje bi mere mogle da se pooštre.

"Nisam pristalica kaznene politike kod zaraznih bolesti, ali ove mere su morale da se uvedu. Ne mogu da preciziram hoće li se one uvesti ili ne, ali ne možemo pustiti ni da se virus širi i da se sistem puni", kazala je dr Kisić Tepavčević.

"Spremamo se na najgore, a nadamo se da ćemo uspeti da sprečimo veliko širenje virusa", istakla je ona i rekla da zna da je činjenica da je svima dosta ovoga i da svi želimo život nazad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: