Budući tim Vlade: Od Vučićeve "žene zmaja" do savetnice direktora BIA

Beograd -- Pojedini mediji kao najozbiljnijeg kandidat za resor privrede koji je vodio Goran Knežević pominju direktorku "Prve petoletke - namenska" Anđelku Atanasković.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC
Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Ona je inače izabrana za najboljeg menadžera Jugoistočne Evrope.

Kako podsećaju Večernje novosti, nju je svojevremeno predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao "žena-zmaj", aludirajući na to što je uspela da oživi ovu fabriku iz Trstenika i da za dve godine ostvari prihod veći od 137 miliona evra.

List piše i da bi među novim licima u Vladi mogla da bude i Maja Popović na mestu ministra pravde umesto Nele Kuburović.

Maja Popović je pravnik sa ogromnim iskustvom, bivši sudija, a sada savetnik direktora BIA Bratislava Gašića. Bila je i šefica kabineta prvog čoveka agencije Aleksandra Đorđevića.

Ivicu Dačića na mestu ministra spoljnih poslova trebalo bi da "zameni" aktuelni generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Promene će se verovatno dogoditi i u resoru kulture i ekologije, gde se kao najozbiljniji kandidati pominju dosadašnja predsednica parlamenta Maja Gojković i bivša predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Dosadašnju ministarku za evropske integracije Jadranku Joksimović mogla bi da nasledi Suzana Grubješić, koja je svojevremeno bila potpredsednica vlade zadužena upravo za ove poslove.

Umesto Rasima Ljajića na mesto ministra trgovine, turizma i telekomunikacija verovatno će doći dosadašnja državna sekretarka u tom resoru Tatjana Matić.

Očekuju se promene i u ministarstvima sporta, prosvete, i rada i socijalne politike.

Kako tvrde izvori Novosti sagovornici naslednik Zorana Đorđevića u resoru socijale mogao bi da bude "veliko iznenađenje za javnost".

Večernje novosti pišu i da su socijalisti izrazili želju da bi voleli da vode prosvetu, a ako dobiju ovaj resor mogao bi da ga vodi dosadašnji ministar državne uprave Branko Ružić.

Podsetimo da je lider SNS i predsednik države Aleksandar Vučić saopštio nedavno da je Aleksandru Šapiću namenjeno jedno ministarsko mesto.

Šapić je juče na pitanje da li će treći sa poslaničke liste SPAS Ratko Dmitrović dobiti fotelju u Nemanjinoj konstatovao - "niste loše informisani". On je nagovestio da bi kadar SPAS mogao da dobije resor za brigu o porodici, deci i demografiji.

Nove-stare šefove dobiće Ministarstvo finansija (Siniša Mali) i poljoprivrede (Branislav Nedimović).

Spekuliše se da će doći do rokade u resorima odbrane i MUP, pa bi tako Nebojša Stefanović trebalo da preuzme odbranu, a Aleksandar Vulin policiju.

Ministarka građevine Zorana Mihajlović mogla bi da promeni resor i da se vrati u energetiku, koju je nekada vodila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 106 idi na stranu