Grčka: Ili fer, ili sve propada

Plan Evropske unije o raspodeli migranata po zemljama članicama EU mora da bude fer, inače je osuđen na propast, kaže grčki ministar za migracije i azil.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2020.

16:21

Grčka: Ili fer, ili sve propada
Foto: Depositphotos/radekprocyk

Notis Mitaraki govorio je za "Politiko" uoči sastanka ministara EU, koji će biti održan u četvrtak i naveo da je posao u vezi s migrantima na početku, da će to biti dugotrajan i težak posao, te da je neophodno još mnogo toga uraditi.

"Politiko" podseća da su Grčka i Italija države u koje migranti iz afričkih i azijskih zemalja najpre stižu i da smatraju da ne bi trebalo da budu ostavljene na cedilu, odnosno, da najveći deo migranata ostane kod njih, dok su članice EU, poput Mađarske i Poljske apsolutno protiv davanja utočišta ljudima koji dolaze sa Blistog istoka i Afrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: