Erdogan ponovo provocira: "Jerusalim je naš grad" VIDEO

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan započeo je obraćanje Parlamentu Turske govorom o Jerusalimu i Palestincima u kojem je naglasio "Jerusalim je naš grad".

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2020.

16:50

Erdogan ponovo provocira:
Getty Images/Stringer

Erdogan se pozvao na vladavinu Osmanskog carstva Jerusalimom koja je trajala vekovima, tačnije, kako je naveo od 1517. do 1917. godine.

"U tom gradu, koji smo morali da napustimo u suzama tokom Prvom svetskog rata, još uvek se mogu videti tragovi osmanskog otpora. Tako da je Jerusalim naš grad", rekao je turski predsednik.

On je dodao da je zidine Jerusalima, koje još stoje, i Kupolu na steni u Starom gradu obnovio Sulejman Veličanstveni, koji je vladao Osmanskim carstvom od 1520. do smrti 1566. godine.

„Pitanje Jerusalima nije običan geopolitički problem za nas. Najpre Stari grad, srce Jerusalima, sagradio je Sulejman Veličanstveni i naši preci pokazali su poštovanje i visoko su cenili taj grad”, naveo je Erdogan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: