Ramuš Haradinaj: Nije bilo razloga za hapšenja

Objavljivanje predmeta Specijalnog suda OVK bilo je pogrešno i naškodiće Kosovu, poručio je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

Izvor: B92, Gazeta.expres, Klan Kosova

Petak, 25.09.2020.

16:04

Ramuš Haradinaj: Nije bilo razloga za hapšenja
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

Prema njegovim rečima, nije bilo razloga za akcije hapšenja i pretrese, jer je OVK dokazao da je na strani pravde.

"Pokušaj stvaranja slike da je Kosovo mobilisano da ometa pravdu je pogrešan. Nismo bili niti smo na suprotnoj strani pravde", naveo je Haradinaj, a prenosi Gazeta ekspres.

On je apelovao na pravosuđe, lokalno i međunarodno, da poštuju prava svih i dodao da nijedan optuženi neće pobeći pravdi.

"Sama OVK i narod Kosova tvrdili su da su uvek bili na strani pravde, istine i međunarodnog prava. To se nikada nije promenilo", rekao je Haradinaj.

Apelovao je na pravosuđe, lokalno i međunarodno, da poštuju prava svih.

Rekao je i da "nijedan optuženi neće pobeći pravdi".

"Smatram da nema razloga za operacije i racije, jer će svi dobrovoljno odgovoriti pravdi. Kosovo je uvek uz zakon i žrtve, jer je bilo žrtva nepravde. Sama OVK i narod Kosova tvrdili su da su uvek bili na strani pravde, istine i međunarodnog prava. To se nikada nije promenilo", kazao je Haradinaj.

Policijske snage EULEKS-a, nakon nekoliko sati akcije, uhapsile su i šefa veteranske organizacije OVK Hisnija Gucatija. Zamenik šefa boračke organizacije OVK Nasim Haradinaj ranije je rekao da neće ići u organizaciju, a kasnije je i on uhapšen.

"Ne odgovaram EULEKS-u, jer su uhapsili Hisnija Gucatija", naveo je Haradinaj pre nego što je uhapšen.

Policijske snage EULEKS-a uhapsile su ranije danas predsednika Organizacije veterana tzv. OVK Hisnija Gucatija i zamenika predsednika te organizacije Nasima Haradinaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: