"Crvene zone - gde bude potrebno"

Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je za list “Stampa” da vlada ne predviđa uvođenje novog karantina za celu nacionalnu teritoriju.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

11:34

Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Objasnio je da neće biti karantina kao što je to bilo na vrhuncu pandemije kovida 19, ali da je moguće uvoditi "crvene zone”, tamo gde to bude potrebno.

Nešto slično već su uvele vlasti grada Đenove, gde je u istorijskom centru uvedena obaveza nošenja zaštitnih maski u toku celoga dana, bez obzira na fizičku distancu.

Nova mera lokalnih vlasti biće na snazi dok se epidemiološka situacija ne poboljša.

Utvrđena su nova 63 slučaja zaraze kovidom 19, samo u jednom danu, upravo u starom delu grada Đenove, a od broja zaraženih polovina se odnosi na građane stranog porekla.

“Preduzeli smo ovu meru, jer se pokazalo da nošenje zaštitnih maski pruža značajnu zaštitu, očekujemo saradnju svih građana”, rekao je gradonačelnik Đenove Marko Buči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: