Nastavak sukoba u hrvatskom državnom vrhu: Nema nedodirljivih

Zagreb -- Razmena optužbi među hrvatskim državnim vrhom zbog korupcionaške afere "Janaf" nastavila se i danas.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/tommasolizzul
Foto: Depositphotos/tommasolizzul

Na otvorenom delu sednice vlade, hrvatski premijer Andrej Plenković optužio je predsednika Zorana Milanovića da u javnosti šalje nejasne i zbunjujuće poruke o "aferi Janaf" .

"Ispada da je problem ako vlada i pravosudna tela postupaju po zakonu, to je suština ove rasprave. Jedan deo krugova se čudi da vlada postupa po zakonu. To znači da neki nisu razumeli koja je naša politika - a to je da nema nedodirljivih", rekao je Plenković.

Milanović je juče rekao da je skandal ako Plenković i ministar policije Davor Božinović nisu znali da je uhapšeni direktor državnog preduzeća Jadranski naftovodDragan Kovačević bio pod nadzorom zbog sumnje na korupciju.

"Institucije imaju otvorene ruke da rade samostalno, a ne da dolaze na ispovest kod mene. Suština je da se korupcija iskoreni", rekao je Plenković.

"Svi koji ovo gledaju treba da se osveste kakva je naša vlada, kakvu politiku vodimo i da fenomen korupcije treba iskoreniti. Nije dobro da postupanje prema zakonu ispada čudno", rekao je Plenković.

Dodao je da će tako biti i ubuduće.

"Nema autoriteta političkog kao nekad koji će određivati kako će se nešto voditi. Zato imamo demokratiju 30 godina i zato samo u EU", zaključio je Plenković.

strana 1 od 240 idi na stranu