Krivokapić o "Srbijancima": Ne možemo državu sa kojom imamo rodbinske veze proglašavati za neprijatelja VIDEO

Zdravko Krivokapić izjavio je da Crna Gora ne može Srbiju, sa kojom ima rodbinske, prijateljske i kumovske veze, proglašavati za neprijatelja.

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2020.

18:18

Krivokapić o
EPA/BORIS PEJOVIC

"To nije dobro ni za koga. Srbijanci i Crnogorci su uvek u istoriji živeli izuzetno dobro i mi takve odnose moramo da gajimo", objavio je Krivokapić na nalogu na Tviteru.

On je dodao da dve države imaju izuzetne potrebe za ekonomskom saradnjom.

"Najveći deo tih naših uvozno-izvoznih transakcija ide ka Srbiji", poručio je Krivokapić.

Krivokapić bi, prema najavama, trebalo da bude novi crnogorski premijer ako stranke koje imaju većinu uspeju da se dogovore o raspodeli resora u vladi.

Sa njima je danas o fomiranju nove većine razgovarao i mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije.

Na sastanku su bili, kako javlja Televizija Vijesti, nosilac izborne liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predstavnici Demokratske Crne Gore. Lider demokrata Aleksa Bečić nije na sastanku jer je, kako su objavili pojedini mediji, ranije dogovorio sastanke sa ambasadorima zapadnih zemalja.

Te tri koalicije imaju većinu da formiraju vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: