Amerikanci poslali još jedan ratni brod, čeka se odgovor Kine

Vašington -- Još jedan brod američke ratne mornarice prošao je kroz Tajvanski moreuz, što je druga takva operacija američkih pomorskih snaga za dve sedmice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Maja Hitij/Staff/Getty images
Maja Hitij/Staff/Getty images

- Još jedan brod američke ratne mornarice prošao je kroz Tajvanski moreuz, što je druga takva operacija američkih pomorskih snaga za dve sedmice, u situaciji u kojoj rastu tenzije između Kine i SAD.

Američka ratna mornarica saopštila je danas da je njen razarač "Halsi", koji nosi vođene projektile, juče izvršio "rutinski prolazak kroz Tajvanski moreuz" u skladu sa međunarodnim pravom, navodi Rojters.

"Prolazak broda kroz Tajvanski moreuz pokazuje posvećenost SAD slobodnom i otvorenom Indopacifiku", izjavio je jedan predstavnik američke Sedme mornaričke flote.

Prema saopštenju ministarstva odbrane Tajvana, američki ratni brod je bio na uobičajenoj misiji i situacija je za to vreme bila normalna.

Međutim, čeka se odgovor Kine, jer su SAD slanjem tog broda poslale nedvosmislenu poruku Pekingu, s kim je Vašington odavno "na kursu teških tenzija" .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 580 idi na stranu