Tramp najavio "veliki proboj"

Bela kuća je saopštila da će predsednik Donald Tramp večeras objaviti "veliki proboj u lečenju koronavirusa".

Izvor: B92

Nedelja, 23.08.2020.

21:28

Tramp najavio
EPA/Chris Kleponis / POOL

Dan ranije, Tramp je, bez dokaza, optužio "duboku državu i slično", odnosno "ljude u senci" u američkoj Upravi za hranu i lekove da "otežavaju farmaceutskim kompanijama da pronađu ljude kako bi testirale vakcine i tretmane."

Američki lider na Tviteru je, bez dokaza, izneo tvrdnju da zvaničnici u ameirčkoj agenciji za regulativu lekova "očigledno pokušavaju da odlože pronalaženje odgovora na virus do posle izbora 3. novembra". Dodao je: "Moramo da se fokusiramo na brzinu i spasavanje života!" Portparolka Bele kuće Kejli Mekeneni je najavila da će sekretar za zdravstvo Aleks Azar i šef Uprave za hranu i lekove Stiven Han prisustvovati Trampovom saopštenju, dan pred početak republikanske nacionalne konvencije, na kojoj će Tramp biti nominovan za drugi predsednički mandat, prenosi Glas Amerike.

Brojni američki zdravstveni stručnjaci kažu da vakcina za koronavirus neće biti dostupna pre kraja godine ili prvih meseci 2021, i tek ako se testovi efikasnosti vakcine, koji sada počinju u nekoliko zemalja uključujući i Sjedinjene Države, pokažu uspešnim.

Tramp, koji je svestan da ga njegov protivkandidat na izborima, Džo Bajden i opozicione demokrate optužuju da je vodio pogrešnu politiku u reagovanju na pandemiju koronavirusa u SAD, često ističe da je lek blizu, a govorio je i da će virus "jednostavno nestati."

Priznao je da bi proboj u medicini pre izbornog dana povećao njegove šanse da bude ponovo izabran u novembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: