Trampov savetnik o sastanku sa Putinom: To smo odbili

Savetnik za nacionalnu bezbednost Vašingtona Robert O'Brajen rekao je da se predsednik Donald Tramp neće sastati uživo sa Putinom pre predsedničkih izbora.

Izvor: B92

Nedelja, 16.08.2020.

21:09

Trampov savetnik o sastanku sa Putinom: To smo odbili
EPA-EFE/ SHAWN THEW

"To smo odbili", rekao je O'Brajen za NBC upitan za sastanak.

"To smo odbili", rekao je O'Brajen za NBC upitan za sastanak.

Tramp je u poslednjih nekoliko meseci razgovarao o mogućnosti sastanka s Putinom uoči izbora u novembru, rekla su dva izvora bliska Beloj kući, prenosi CNN. Sastanak u Njujorku u vreme Generalne skupštine Ujedinjenih nacija postavljen kao mogućnost.

Upitan da li je predsednik zatražio sastanak sa ruskim kolegom u SAD, O'Brajn je odgovorio odričino.

"Voleli bismo da Putin dođe ovde, nadamo se, da potpiše sjajan ugovor o kontroli oružja koji štiti Amerikance i štiti Ruse", dodao je.

Ove nedelje će se specijalni predsednički izaslanik za kontrolu oružja Maršall Bilingsli sastati sa svojim ruskim kolegama u Beču, saopštio je Stejt Department prošle nedelje. Ovo je drugi krug razgovora o kontroli naoružanja sa Rusima ovog leta, posle ranije runde u junu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: