Kada će se konačno stabilizovati vreme i zašto smo u "crvenom"?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo toplije, na severu i istoku mestimično sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 19.06.2020.

07:07

Kada će se konačno stabilizovati vreme i zašto smo u
Foto: B92/ D.B

Takve vremenske prilike očekuju se i posle podne ponegde i na jugozapadu zemlje.

Vetar će biti slab i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša dnevna od 24 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i malo toplije. Vetar će biti slab i umeren zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 17 stepeni, najviša dnevna oko 26.

U narednih sedam dana biće promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine koji će posebno biti izraženi početkom sledeće sedmice, kada se lokalno očekuju jaki pljuskovi i obilne padavine.

Stabilizacija vremena očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, kada će biti pretežno sunčano i toplije sa dnevnim temperaturama oko i iznad proseka za ovaj period godine. Međutim, opasnost vreba od UV zračenja, budući da je većina gradova u Srbiji, sudeći prema podacima objavljenim na sajtu RHMZ-a, u crvenoj zoni opasnosti od tih vrsta zraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: