Prva žrtva koronavirusa u Čačku, u samoizolaciji 780 osoba VIDEO

U bolnici u Kragujevcu umro je Čačanin od posledica zaraze koronavirusom i to je prva žrtva epidemje u Čačku, saopštio je Radni tim za praćenje korona virusa.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 05.04.2020.

12:18

Prva žrtva koronavirusa u Čačku, u samoizolaciji 780 osoba VIDEO
Ilustracija: Getty Images/Emanuele Cremaschi

On se u Kliničkom centru u Kragujevcu lečio od koronavirusa, imao je 48 godina i bio je zaposlen u jednoj banci u Čačku.

"Juče je bio najteži dan a sve nas, jer je virus odneo prvu žrtvu. Želim da izrazim saučešće porodici i prijateljima i da ponovo podsetim građane da vode računa jer ova bolest ne bira ni pol, ni godine. Imamo još nekoliko teških slučajeva sa teškom kliničkom slikom, koji su hospitalizovani u Kragujevcu, ali nadamo se najboljem “, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Čačku smešteno je 12 pacijenata.

"Pored njih, još jedan pacijent vodi kao potencijalno infektivan. On je prethodnog dana prebačen sa jednog odeljenja, jer je imao drugih teških zdravstvenih problema zbog kojih je i primljen na lečenje, ali zbog povišene temperature u ovim uslovima mora da bude opserviran na COVID-19“, izjavio je dr Mihailo Luković.

Iz Radnog tima su saopštili da je das u od 33 upućena uzorka na identifikaciju tri bila pozitivna, jedan iz Gornjeg Milanovca i dva iz Čačka.

Prvi slučaj inficiranjem koronavirusom zabeležen je i u Policijskoj upravi, gde je zaražena radnica, tako da je na samoizolaciju upućeno 780 osoba

Tokom jučerašnjeg dana nije zabeležen nijedan prijem u bolnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: