Sreda, 04.03.2020.

09:08

Putin i Erdogan sutra o Siriji

Planirani razgovori o situaciji u Idlibu između Erdogana i Putina izuzetno su važan pokušaj da se reši krizna situacija u Siriji, smatraju turski analitičari.

Izvor: Tanjug

Putin i Erdogan sutra o Siriji
EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL

"Nije isključeno da će se dva predsednika sastati u Moskvi sa različitim očekivanjima. Predsednik Erdogan će nastojati da se sirijska vojska povuče iz Idliba i da se pronađe zajedničko rešenje za izbegličku krizu", ocenio je jedan turski politički analitičar.

"S druge strane, Putin će nastojati da Turska prihvati činjenicu da je Asadov režim preuzeo kontrolu nad odredjenim delovima teritorije u Idlibu", dodao je on, a prenosi Tass.

On ocenjuje da dogovor neće biti postignut ukoliko se ispostavi da su početne pregovaračke pozicije dvojice lider previše različite.

Susret Erdogan-Putin planiran je za sutra u Moskvi.

Prema zvaničnoj najavi pres službe Kremlja, očekuje se da dvojica predsednika razgovaraju o "putevima za rešenje sirijskog pitanja, sa fokusom na trentno žarište u zoni deeskalacije u Idlibu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: