Poruka američkog ambasadora Prištini: Ukinite takse, odmah

Priština treba odmah, bez ikakvih uslovljavanja, da ukine takse, poručio je ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet, prenela je prištinska Koha.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

12:00

Poruka američkog ambasadora Prištini: Ukinite takse, odmah
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

"Mislim da bi naredni korak u ovom procesu trebalo da bude sledeće: Kosovo odmah ukida takse, bez ikakvih preduslova i uvereni smo da će, ako se to dogodi, vlada u Beogradu preduzeti i pozitivne korake u za nastavak dijalog. Mislim da je uklanjanje taksi veoma važno", rekao je američki diplomata juče u Kosovskoj Mitrovici.

Istakao je da SAD snažno podržavaju proces dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, koji treba da dovede do sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine.

Kosnet je rekao i da veruje da premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, ozbiljno shvata svoju odgovornost prema svim gra]anima Kosova. "Tri stvari su važne za SAD kada je u pitanju Kosovo - mir, pravda i prosperitet", rekao je i dodao da su te tri stvari medjusobno povezane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: