Uhapšene još dve osobe zbog "kamiona smrti"

U Velikoj Britaniji su uhapšene još dve osobe zbog smrti 39 migranata iz Vijetnama, čija su tela pronađena u kamionu hladnjači blizu Londona prošlog oktobra.

Izvor: B92

Utorak, 11.02.2020.

17:45

Uhapšene još dve osobe zbog
Leon Neal/ Staff/ Getty images

Preliminarni izveštaj obdukcije ukazuje da su oni umrli od posledica hipertermije i manjka kiseonika u zatvorenom prostoru.

Tela migranata, koji su imali između 15 godina i 44 godine, pronađena su 23. oktobra prošle godine na oko 30 kilometara istočno od Londona, u mestu Grejs.

U pitanju je osam žena i 31 muškarac koji su, kako se veruje, platili krijumčarima da ih prebace u Britaniju, podseća AP.

Policija je saopštila da je u nedelju u Severnoj Irskoj uhapšen 22-godišnji mladić, dok je prošle nedelje britanska policija u saradnji s nemačkim vlastima uhapsila 43-godišnjeg muškarca na aerodromu u Frankfurtu, navodi Rojters.

Britanski mediji su ranije pisali da su GPS podaci pokazali da je kamion koji je prevozio žrtve pre dolaska u Britaniju prošao kroz tri grada u Belgiji i Francuskoj u periodu između 16. i 22. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: