"U napadu ubijeno 80 američkih terorista"

Iranska državna televizija objavila je da je najmanje 80 "američkih terorista" ubijeno u iranskom napadu na američke ciljeve u dve baze u Iraku.

Izvor: B92

Sreda, 08.01.2020.

08:15

Foto: Tanjug/AP/Nasser Nasser

Pozivajući se na neimenovani visoki izvor u Revolucionalnoj gardi, Iran je naveo da u domašaju ima 100 drugih ciljeva u regionu ako Vašington preduzme mere odmazde, prenosi Rojters.

Televizija tvrdi da američki predsednik pokušava da umanji štetu od iranskih raketnih napada na američke ciljeve u Iraku tvitovima da je "sve u redu".

Takođe se navodi da su američki helikopteri i vojna oprema "teško oštećeni", a da nijedna iranska raketa nije presretnuta.

Tramp je posle napada na Tviteru naveo da je sve u redu, dok američke televizijske mreže navode da u napadu nije bilo američkih žrtava.

Nema jasnih informacija ni o mogućim žrtvama među Iračanima.

Iranska Revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze "osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: