Na stotine mrtvih ptica padalo u Velikoj Britaniji, ne zna se razlog VIDEO

Agencija za zaštitu životinja u Velsu je započela istragu povodom stotina mrtvih ptica, koje su nađene na jednom putu severno od sela Bodedern.

Izvor: B92, Skynews

Sreda, 11.12.2019.

18:27

Na stotine mrtvih ptica padalo u Velikoj Britaniji, ne zna se razlog VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/ alessandrozocc

Kako se navodi, u pitanju su čvorci.

Kraljevsko društvo za zaštitu ptica iz Velsa (Royal Society for the Protection of Birds, RSPB Wales) rekla je za "Skaj njuz (Sky News) da je vrlo zabrinuta zbog onoga što su videli.

"Čvorci su ipak na neki način na crvenoj listi. Želimo osigurati da vlasti zaista istraže ovaj incident. Ali trenutno je važno ne nagađati šta je uzrok", rekli su iz RSPB.

Situaciju je primetila i prijavila Hana Stivens kada je krenula kod lekara.

Kako navodi, tada je na nebu zapazila ogromno jato čvoraka, ali već sat kasnije kada se vraćala videla ih je mrtve na putu.

Pozvala je svog partnera Edvardsa i rekla mu šta se dogodilo.

"Pozvala me na telefon i rekla da ne može verovati šta je upravo videla. Da budem iskren, ni ja joj nisam odmah verovao", rekao je Edvards za Sky News.

On je odlučio da ode na to mesto i sam pogleda šta se tačno dogodilo.

"Bilo je vrlo uznemirujuće. Mislim da sam ih video na stotine mrtvih. Instinkt mi govori da su otrovane, ali ne znam. Teško je reći“, kazao je Edvards.

Oni su nakon ovoga pozvali policiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: