Hongkong: Policija upotrebila suzavac i vodene topove na demonstante

Policija u Hongkongu upotrebila je suzavac i vodene topove protiv demonstranata, od kojih su neki prethodno gađali policajce molotovljevim koktelima.

Izvor: B92

Subota, 02.11.2019.

13:21

Hongkong: Policija upotrebila suzavac i vodene topove na demonstante
Foto: EPA-EFE / MIGUEL CANDELA

Sukoba demonstranata i policije bilo je na više lokacija u Hongkongu, a ovonedeljni 22. protest prerastao je u nasilje pošto su demonstranti palili barikade na ulicama, metro stanice, prodavnice.

Na meti demonstranata prvi put tokom višemesečnih protesta našla se zgrada redakcije kineske agencije Sinhua u Hongkongu, gde su demonstranti razbili vrata i prozore, prenosi AP.

Lokalni mediji objavili su snimke na kojima se vidi vatra u holu redakcije Sinhua u Hongkongu, grafiti na zidovima i razbijeni prozori. Nije poznato da li je u zgradi bilo ljudi.

Na meti demonstranata našle su se i kineske banke i poslovni objekti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: