Za SL može mesto u vladi, ali ne i stolica u vladajućoj koaliciji

Srpska lista će imati mesto u vladi po Ustavu Kosova, ali neće biti deo vladajuće koalicije Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.10.2019.

08:32

Za SL može mesto u vladi, ali ne i stolica u vladajućoj koaliciji
Foto: EPA/Kushtrim Ternava

To je izjavio je član predsedništva DSK Haki Rugova sa Gazetu Ekspres, a prenosi Kosovo onlajn.

Zvaničnici DSK su, kako kaže, otvoreni za sve stranke osim za Demokratsku partiju Kosova (DPK) i Srpsku listu.

Rugova je rekao da Srpska lista ima mesto u vladi samo u okviru kompetencija koje joj pripadaju na osnovu ustava ali nije ključna u formiranju vlade.

"Nema potrebe za koalicijom sa Srpskom listom. Oni će prema Ustavu imati mesto u vladi. Inače koalicija sa njima nije poželjna i ne bi se smela dogoditi", istakao je Rugova.

On je naveo i da je njegova stranka otvorena za koaliciju sa pokretom NISMA, ako oni pređu cenzus.

Povodom izjave članice Samoopredeljenja Aljbuljene Hadžiu da je na sastancima sa DSK dogovoreno da nova vlada ima najviše 12 ministarstava, Rugova kaže da taj broj nije konačan i da ih može biti više ili manje te da ministarstva još nisu podeljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: