"Bukvalno su sve izmislili. Ne znam kome da postavim novo pitanje u EU"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na nedavne događaje na Kosovu i Metohiji navodeći da je "velika nervoza" u Prištini.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.10.2019.

17:54

Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vučić je za Pink televiziju rekao da, u vezi sa upadom kosovskih specijalnih jedinica ROSU na sever KiM nakon navoda da je članovima kosovskog CIK-a pozlilo tokom brojanja glasova pristiglih poštom, da "ne zna kome u EU da postavi pitanje".

"Nervoza je velika, kao i ono juče i ono prekjuče, ja mogu da postavim novo pitanje, samo ne znam kome u EU - da li smo poslali antraks ili novičok ili su oni lagali, verovatno je ovo treće", izjavio je predsednik Srbije.

Rekao je da nije bilo nikakve infekcije zbog koverti sa glasovima iz centralne Srbije, kako su sami potvrdili, i da su čitavu priču izmislili.

"Bukvalno su sve izmislili, a to su uradili namerno, jer ne znaju šta će sa sobom - žele da kupe vreme ovi koji treba da odu sa vlasti, a ovi što treba da dođu, njima se žuri. I svima smeta pobeda Srpske liste. A ja neću to da im zaboravim, one cirkuske predstave sa maskiranim ljudima, to više ni za tačku u cirkusu nije. A mi nećemo odustati od istrage".

Vučić je podvukao da Srbija neće zaboraviti na tu priču i da će danas, sutra ili kroz tri dana postaviti pitanje celom svetu ko je otrovao, koji su to srpski teroristi koji truju pismima.

Vučić se osvrnuo i na jučerašnje pitanje koje je postavio ambasadoru Velike Britanije u Prištini koji se fotografisao sa Albinom Kurtijem ispred albanske zastave, ali i na odgovor britanskog ambasadora.

"Juče sam dobio odgovor od Ambasade Velike Britanije u Prištini i svi su sve razumeli. Kad ide neki ambasador u posetu kod nekog političara, zamislite da Milorad Dodik okači zastavu Donbasa, ambasador Velike Britanije ne bi ni ušao tamo, a kamoli da se slika. Vidite kako oni obmanjuju javnost svojim obrazloženjem, ja sam sve razumeo, kao i Srbija. Ja sam ponosan na to što možemo sad na to da ukažemo", kazao je Vučić. "Što se tiče Albina Kurtija, on je, kako bih rekao - čovek pomislio da je mnogo važan. Umislio da može da naređuje. Tek koju godinu je mlađi od mene, a bližimo se penzjii. On kaže ne mogu ja da komentarišem. Ti si, valjda Bog Otac pa ćeš da mi zabraniš", naveo je on.

Vučić je dodao da je "zabrinut oduševljenjem pojedinih beogradskih krugova Kurtijevom prošlošću".

"To me iznenađuje, ali to je njihov posao, ljudi će to da prepoznaju, aja ću komentarisati dok sam živ. Neće me sprečiti ni britanska ambasada, ni Kurti. Srbija je nezavisna zemlja koja vodi svoju politiku. SNS prvi put stvara slobodnu državu svih građana, donosi odluke nezavisno od velikih slia. To oni ne mogu da razumeju.
Janko Veselinović, što se njega tiče – licemerje. Kosovo nije proglasilo nezavisnost u vreme Aleksandra Vučića, nego je 13 država povuklo priznanje. Njihova rekacija na kosovsku nezavisnost je da su pobegli u Rumuniju, čak ni saopštenje nisu izdali. Narodu kažem da nije sve naše, ali nije ni sve njihiovo. Želimo da nađemo kompromis. Gluposti su priče o recipročnim merama u vezi sa taksama", rekao je Vučić.

On je poslao poruku Prištini: "Dovedite se u red. Povedite računa. Nismo mi vaš ni brat, ni mlađi brat. Kada se upristojite, prestanete da progonite srpski narod na severu KiM... onda dođite, recite, smislili smo da hoćemo da razgovaramo, dođite da razgovaramo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: