PU Beograd: Policija postupila profesionalno ispred "Prajd info centra"

Policijska uprava Beograda odbacila je kao apsolutno netačne tvrdnje da se policija ponašala neprofesionalno prilikom dešavanja ispred "Prajd info centra".

Izvor: B92

Sreda, 02.10.2019.

17:15

PU Beograd: Policija postupila profesionalno ispred
Ilustracija: Depositphotos/ Blinow61

Kako se navodi, po prijavi radnika obezbeđenja da su navijači razbili izlog na ovom objektu, policijska patrola je odmah stigla na lice mesta, obavila razgovor sa njim i utvrdila da na objektu nema oštećenja, a i nadležno tužilaštvo je ocenilo da nema elemenata krivičnog dela.

"Policijski službenici su, povodom utakmice između FK Crvena Zvezda i FK Olimpijakos, preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti na trasi kretanja navijača u cilju sprečavanja eventualnih prekršaja i krivičnih dela, i tom prilikom nije uočeno vršenje istih na štetu objekta 'Prajd info centra', zaposlenih ili lica koja su se nalazila u njemu", saopštila je Policijska uprava.

U saopštenju se političke stranke, koje tvrde da su policijski službenici odbili da izvrše uviđaj, podsećaju da "nalog za vršenje uviđaja policiji ne može davati bilo ko na ulici i po sopstvenoj želji, već samo i isključivo tužilac koji po zakonu nalaže policiji preduzimanje mera i radnji".

"Maliciozne optužbe da policijski službenici nisu hteli da zaštite pripadnike LGBT populacije suvišno je i komentarisati, s obzirom da je opštepoznato da Parada ponosa u Beogradu niz godina unazad, upravo uz predani rad policijskih službenika, protiče bez incidenata", zaključuje se u saopštenju beogradske Policijske uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: