Da li je to Tramp upravo pozvao na linč "jahačice apokalipse"?

Predsednik Donald Tramp na Tviteru je podelio lažni video-snimak koji optužuje demokratsku kongresmenku da se zabavljala na godišnjicu napada 11. septembra.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.09.2019.

10:29

Da li je to Tramp upravo pozvao na linč
Zach Gibson/Stringer/Getty images

Reč je o kongresmenki Ilhani Omar, s kojom je Tramp i ranije dolazio u sukob, verbalni, i koju je, sa još tri kongresmenke, nazvao "jahačicom apokalipse".

Lažni video-snimak izazvao je nove kritike na račun muslimanske kongresmenke iz Minesote, koja se redovno suočava sa optužbama za nepatriotizam, prenosi AP.

U međuvremenu, pristalice Omarove pozvali Tviter da ukloni taj snimak, strahujući da bi njegovo prikazivanje moglo izazvati napade na kongresmenku.

"Predsednik Sjedinjenih Država nastavlja da širi laži koje moj život dovode u opasnost“, napisala je ona Tviteru.

U video-snimku koji je retvitovao Tramp konzervativni komičar Terens K. Vilijams je objavio snimak plesa Ilhane Omar uz komentar: "Moram razgovarati s Omarovom. Devojko, šta si u svetu proslavila na godišnjicu 11. septembra?"

Vilijams nije komentarisao ovaj tvit za AP.

Kako se navodi, Tramp je podelio video-snimak sa svojih 64 miliona pratilaca na Tviteru, dodavši "Novo lice Demokratske stranke!"

Korisnici društvenih medija brzo su istakli da je video-snimak snimljen u petak, dva dana nakon godišnjice, dok je Omarova prisustvovala događajima povezanim sa konferencijom Fondacije crni kokus u Vašingtonu.

Nekoliko sati pošto je Tramp retvitovao Vilijamsov video-snimak, originalni tvit je uklonjen.

Tramp je u avgustu podelio još jedan Vilijamsov snimak u kojem se, bez dokaza, osporavalo da je pokojni finansijer Džefri Epstin počinio samoubistvo dok je bio u federalnom pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: