"Francuski šef diplomatije žrtvuje decu zbog javnog mnjenja"

Supruge pripadnika Islamske države iz Francuske i njihova deca koji se nalaze u kampovima u Siriji, podneli su žalbu protiv šefa diplomatije Žan-Iv le Drijana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2019.

18:41

Ilustracija: EPA-EFE/Sashenka Gutierrez

Tvrde da "žrtvuje" decu zbog mišljenja javnog mnjenja.

U Francuskoj, koja je bila najveći izvor regrutovanja pripadnika Islamske države u Evropi, sporo teče proces povratka francuskih državljana, koji su se pridružili toj terorističkoj organizaciji, uključujući žene i decu.

Žalbu je potpisalo oko 10 porodica, prenosi AP, dodajući da je njihov advokat rekao za francusku televiziju da je dečak (12) preminuo prošle nedelje.

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je sedamnaestoro dece iz Francuske vraćeno u tu zemlju od marta ove godine i poručilo da se radi na identifikaciji ostale dece.

U kampovima za pritvor u Siriji nalazi se više od 70.000 žena i dece, među kojima je mnogo stranaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: