"BiH nije ni trebalo da postoji"

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je u sredu da BiH sada plaća cenu međunarodnog intervencionizma.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/Stephanie Lecocq
EPA-EFE/Stephanie Lecocq

Dodik je dodao i da je to jedan od razloga neformiranja vlasti na nivou BiH.

"BiH nije trebala ni da postoji i greška je nastupila 1995. godine i sve godine do sada nam to pokazuju", rekao je on u emisiji Telering RTRS-a.

Dodik je istakao da je BiH neželjena od strane dva konstitutivna naroda.

"Mnogi su se tu upleli. Pre svega visoki predstavnici koji su intervenisali u procedure vezane za sastav Saveta ministara, koji je ranije imao tri ministarstva. A po Ustavu i danas ima tri ministarstva - naglasio je Dodik.

Dodik naglaššava da je neko hteo da od Saveta ministara napravi "vladu". "To ne možže tako. Po Ustavu Savet ministara je pomoćni organ Predsedništva BiH", objasnio je Dodik.

On ističe da je u BiH trenutno nezdrava situacija, te dodaje da se plaća cena i zbog "zamiššljenih demokratskih institucija".

"Boššnjacki politicari su sada izmislili priču o tome da se bašš sada uđe u NATO i to postavi kao uslov za formiranje vlasti. Jasna pozicija Republike Srpske je vojna neutralnost i mi se ponaššamo u skladu sa tim. Oni imaju svoje politike, a mi svoje i to pokazuje da BiH ne možže da funkcionišše", izjavio je Dodik za RTRS.

strana 1 od 182 idi na stranu