Ni posle 16 godina niko nije odgovarao za zločin nad srpskom decom VIDEO

Povodom godišnjice zločina u Goraždevcu oglasila se Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije.

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

14:26

Ni posle 16 godina niko nije odgovarao za zločin nad srpskom decom VIDEO
Ilustracija: EPA/VALDRIN XHEMAJ

U sapštenju se navodi da ni posle 16 godina od masakra nad srpskom decom niko nije odgovarao za zločin i podsećaju da je tužilac EULEKS-a još 2010. godine obustavio istragu, "zbog nedostatka dokaza".

"Slike albanskog likovanja i veselja nad stradalom srpskom decom i odsustva ljudske i lekarske etike u bolnici u Peći, u koju su roditelji samoinicijativno prevezli nastradalu decu radi ukazivanja pomoći, kao da su žive i danas”, navodi se.

Koordinacija udruženja navodi da albansko društvo na Kosovu ni danas nije spremno da se suoči sa prošloću.

"Naprotiv, anticivilizacijsko slavljenje zločinaca i zločina nad Srbima i praksa njihove neodgovornosti, i danas je sumorna realnost na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Ističu i da je normalizacija odnosa između Srba i Albanaca nemoguća bez istine o masovnim i sistematskim zločinima koje su počinili pripadnici tzv. OVK i pravde za brojne srpske žrtve.

Srpska koordinacija apelovala je na međunarodne činioce na KiM i pravosudne vlasti da učine sve što je u njihovoj moći, kako bi se počinioci ovog, kao i drugih zločina nad Srbima na KiM, priveli pravdi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: