Privođenje Haradinajevog brata: Stranka potvrđuje, porodica demantuje

Brat premijera Kosova Ramuša Haradinaja, priveden je pa pušten na austrijskoj granici - prvo je potvrđeno iz Haradinajeve stranke, a zatim porodica demantuje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Prištinski list Zeri naveo je da je Daut Haradinaj, zamenik predsednika Alijanse za budućnost Kosova i brat premijera privremenih prištinskih institucija, Ramuša Haradinaja, bio priveden u četvrtak po poternici koju je za njim raspisala Srbija.

"Daut Haradinaj je bio priveden u Beču,u Austriji, po poternici Srbije, ali je odmah pušten da nastavi put", potvrdio je za Zeri portparol ABK, Muharem Nitaj.

Nakon informacije da je Daut Haradinaj uhapšen na autrijskoj granici, članovi njegove porodice negiraju i tvrdi da je to bila samo rutinska kontrola koja je trajala 10-15 minuta.

Daut Haradinaj je po dolasku u Beč na svom fejsbuk profilu objavio fotografiju, uz komentar: "Uživo iz Beča".

U međuvremenu, članovi porodice Haradinaj izjavili su KTV-u da Daut nije saslušavan i da ga policija nije privodila.

"Nije bilo saslušanja policije niti bilo čega sličnog. To je bila jednostavna kontrola koja je trajala 10 do 15 minuta" “, rekla je Anita Mukaj-Haradinaj, prenela je prištinska Koha.

Daut Haradinaj otputovao je u četvrtak u Austriju, a izvori na koje se poziva KosovaPreš-potvrdili su da je nakon kraćeg zadržavanja na austrijskoj granici Daut Haradinaj pušten da nastavi putovanje.

Kosovo

strana 1 od 118 idi na stranu