Za smrt Frimermana optuženoj četvorici iste kazne

Na kazne od 27 meseci do 10,5 godina zatvora osuđena su četvorica bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", optužena da su prebiili na smrt Fedora Frimermana.

Izvor: B92

Petak, 12.07.2019.

10:52

Za smrt Frimermana optuženoj četvorici iste kazne
Ilustracija: Deposit photos/Kuzmafoto

Viši sud u Beogradu osudio je na iste kazne od 27 meseci do deset i po godina zatvora četvoricu bivših radnika obezbedjenja splava "Saund", optuženih da su prebiili na smrt Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava, a naneli teške povrede njegovim prijateljima.

Indentične kazne izrekao im je i prvom presudom koju je potom ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Denis Pavlov osuđen je na 10 i po godina, Njegomir Urošević na 8 godina i četiri meseca zatvora, Dušan Davidović (31) na devet godina i dva meseca, kao i Dušan Mihajlović (42) na dve godine i tri meseca.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom su optuženi bili osuđeni na višegodišenje kazne zatvora u aprilu 2017. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

I na novu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Tužilaštvo ih optužnicom tereti za učešće u krivičnom delu teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 do najviše 30 do 40 godina zatvora.

Sud ih je međutim, kao i prilikom izricanja prve presude, osudio za krivčno delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Frimerman je nastradao dok je pokušavao da spreči sukob prijatelja i radnika obezbeđenja koji je izbio na splavu.

Njegovi prijatelji M.M. N.G. tada su zadobili teške povrede.

Porodica pokojnog mladića ranije se pridružila se krivičnom gonjenju optuženih i zbog pretrpljenog duševnog bola zatražila je odštetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: