Nema puštanja američkog milijardera i seksualnog napasnika

Američki milijarder i registrovani seksualni napasnik Džefri Epstajn (66) izjasnio se pred sudom da nije kriv za optužbe u vezi seks trafikinga maloletnica.

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2019.

08:21

Nema puštanja američkog milijardera i seksualnog napasnika
Foto: Tanjug/AP Photo/Richard Drew

On ostaje u pritvoru najmanje do saslušanja u vezi određivanja kaucije, koje je zakazano za četvrtak, prenela je u ponedeljak agencija AP.

Epstajn je uhapšen tokom vikenda na njujorškom aerodromu, pri povratku iz Pariza. Tužilaštvo je istaklo da postoji vrlo visok rizik da Epstajn pobegne avionom i da bi trebalo da ostane u pritvoru do početka suđenja.

On ima, kako su istakli tužioci, tri aktivna američka pasoša i redovno putuje u i izvan zemlje privatnim avionom.

Epstajn se tereti da je stvorio i vodio mrežu koja mu je omogućavala eksploatisanje i seksualno zlostavljanje desetine maloletnih devojčica od 2002. do 2005. godine.

Epstajn je već osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umesto zaprećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 meseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da udje u registar seksualnih napasnika.

Neke milijarderove žrtve bile su mladje od 14 godina, a nedozvoljene radnje dogadjale su se u njegovim kućama u Njujorku i na Floridi.

Epstajn je, kako prenosi agencija AP, bio prijatelj bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu, britanskom princu Endrjuu i američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: