Visoki britanski diplomata u misiji sprečavanja eskalacije

Britanski diplomata visokog ranga sastao se danas sa visokim zvaničnicima u Teheranu da diskutuje o sprečavanju “eskalacije i pogrešnog procenjivanja”.

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2019.

22:30

Visoki britanski diplomata u misiji sprečavanja eskalacije
Ilustracija: Depositephotos/fckncg

Sastanci su se održali u vreme pojačane napetosti između SAD i Irana.

Forin ofis je danas objavio da je državni ministar za Bliski istok Endrju Murajson (Andrew Murrison) rekao da je njegova poseta imala za cilj da otvoreno i konstruktivno razgovara sa svojim iranskim kolegama.

On je rekao da to uključuje ponavljanje britanske procene da Iran skoro sigurno snosi odgovornst za nedavne napade na tankere u Omanskom zalivu, što Iran poriče.

Diplomata je dodao da Iran mora da nastavi da ispunjava svoje obaveze na osnovu nuklearnog sporazuma iz 2015. godine sa svetskim silama iz kojeg se povukla administracija predsednika SAD Donalda Trampa pre godinu dana pre nego što je ponovo uvela parališuće sankcije toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: