Mediji: SPS napušta Bastaća u Starom gradu

Beograd -- Socijalisti napuštaju vlast na opštini Stari grad, koju vodi Marko Bastać, učesnik protesta "Jedan od pet miliona", piše današnji "Blic".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/BrianAJackson/Ilustracija
Foto: Depositphotos/BrianAJackson/Ilustracija

Taj list navodi i da će SPS tu odluku potvrditi u narednih desetak dana na sastancima stranačkih organa.

Vrh SPS je izlazak iz vlasti u ovoj opštini razmatrao još pre oko mesec dana, kada je takva odluka načelno i doneta.

Kako se navodi, iako socijalisti izlaze iz vlasti, to neće narušiti većinu koju ima Bastać, nekadašnji član DS, a danas član Grupe građana "Čuvari Starog grada".

U vrhu SPS kao razloge za napuštanje vlasti na centralnoj beogradskoj opštini navode učešće njenog predsednika Marka Bastaća na demonstracijama, ali i protivljenje investicionim planovima koji se sprovode u Beogradu.

"Protesti su odavno prestali da budu demokratski i politički ciljevi na njima često nisu izražavani mirnim putem. SPS podržava politiku grada Beograda, i to posebno investicionu politiku koja se sprovodi. Apsolutno smo protivnici protesta i raznik akcija koje se izvode u Beogradu", kaže za "Blic" jedan od funkcionera SPS.

Pozivajući se na neimenovane izvore, list piše i da bi Bastać mogao dobiti mesto šefa gradskog odbora Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa jer je u "Beogradu prepoznatljiv opozicionar".

strana 1 od 143 idi na stranu