Makron: Potrebni novi pregovori sa Iranom

Francuska i SAD imaju zajednički cilj da spreče da Iran razvije nuklearno oružje, treba pokrenuti nove međunarodne pregovore, izjavio Emanuel Makron.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2019.

16:25

Makron: Potrebni novi pregovori sa Iranom
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Francuski predsednik je ovo izjavio uoči susreta sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Kanu, u Francuskoj, gde se obeležava 75. godišnjica Dana D, iskrcavanja angloameričkih snaga u Drugom svetskom ratu.

Iako je optužio Teheran za “promovisanje terorizma” širom Bliskog istoka, Tramp je rekao da je spreman da razgovara sa Irancima, prenosi Rojters.

Tramp je dodao da će konačnu odluku o uvođenju Kini tarifa na uvoz robe u iznosu od više od 300 milijardi dolara doneti posle sastanka lidera najvećih svetskih ekonomija (G20) krajem juna u Japanu, kada će se sastati i s predsednikom Kine Si Đinpingom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: