Mediji: Šta se krije iza posete Bramerca? Hapšenje radikala?

Tužilac Mehanizma u Hagu Serž Bramerc stigao u Beograd i već u utorak razgovarao s ministarkom pravde, navode Novosti koje se pitaju šta se krije iza te posete

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2019.

07:59

Mediji: Šta se krije iza posete Bramerca? Hapšenje radikala?
Screenshot/TV Prva

Taj list navodi da je zapravo pravi razlog posete Bramerca hapšenje funkcionela SRS Vjerice Radete i Petra Jojića. Novosti navode i da Bramerc pred srpskim zvaničnicima "nije krio želju da dvoje radikala što pre završe u Sheveningenu" zbog optužnice za nepoštovanje suda i ta obaveza Srbije, kako smatra, neće iščeznuti.

Bramerc je u utorak razgovarao i sa ministarkom pravde Nelom Kuburović, ali ona navodi da nije bilo reči o radikalima, jer odluka iz Haga nije odluka Tužilaštva:

"To je nalog suda za izručenje, koji Ministarstvo pravde još nije dobilo. Naš stav je da najpre vidimo šta piše u njemu, pa ćemo posle toga da postupimo u skladu sa našim zakonskim mogućnostima", kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: