Prajd u NS: S jedne strane zastave duginih boja, s druge ikone i krstovi, tu i policija VIDEO

Prva Parada ponosa u Novom Sadu počela je u podne na Trgu republike. Na paradi se okupilo više stotina ljudi.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2019.

13:15

Prajd u NS: S jedne strane zastave duginih boja, s druge ikone i krstovi, tu i policija VIDEO
Ilustracija: depositphotos/marcbruxelle

Pored okupljenih na Prajdu, pojavila se i grupa od desetak građana ispred ulaza na prvi novosadski Prajd (Parada ponosa) i istakla transparent "Nemoral i gej sramotu - nikad više u javnom životu".

Oni su doneli ikone i krstove i ispred ulaza čitaju Sveto pismo. Sa njima je i guslar koji svira.

Jedna od okupljenih iz te grupe Jelena Đurđević rekla je da je majka dvoje dece i da nije došla da protestuje protiv Parade ponosa u ime neke organizacije, već kao građanka koja je zabrinuta za budućnost svoje dece.

Ona je dodala da je protest organizovan jer smatraju da pare iz državnog budžeta ne treba da se daju za organizovanje takvih skupova već za lečenje dece i druge važne stvari.

U blizini se nalazi veći broj policajaca koji obezbeđuju skup i ne dozvoljavaju nikome da uđe na prostor na kojem se održava taj skup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: