Kosovo 4

08.05.2024.

12:52

Francuska postavila uslov o ZSO; Stigao sraman odgovor Kurtija

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da vlada u Prištini neće prihvatiti osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) kao uslov za članstvo Prištine u Savetu Evrope.

Izvor: Tanjug

Francuska postavila uslov o ZSO; Stigao sraman odgovor Kurtija
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Podeli:

Govoreći na sednici vlade u Prištini, Kurti je istakao da će se o normalizaciji odnosa sa Beogradom ''razgovarati u Briselu, a ne u Strazburu'', prenosi Koha.

''Suočeni smo sa novim uslovom, koji nema veze sa članstvom. Vlada ne prihvata uslovljavanje članstva u Savetu Evrope Zajednicom'', rekao je Kurti.

Ranije danas portal Euraktiv preneo je da će vlada Nemačke najverovatnije insistirati na osnivanju ZSO pre nego što se saglasi da se tzv. Kosovo pridruži  Savetu Evrope.

Koha je prenela da je ambasada Francuske u Prištini saopštila da bi slanje nacrta statuta ZSO na ocenu ustavnom sudu tzv. Kosova obezbedilo podršku Prištini za prijem u Savet Evrope.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: