Sve opcije na stolu: Gvaido traži pomoć SAD-a za svrgavanje Madura

Huan Gvaido, izjavio je da je svom političkom izaslaniku u Vašingtonu Karlosu Vekiju zatražio da hitno stupi u komunikaciju sa američkom vojskom.

Izvor: B92

Subota, 11.05.2019.

22:13

Sve opcije na stolu: Gvaido traži pomoć SAD-a za svrgavanje Madura
Foto: EPA/Miguel Gutierrez

Gvaido, kojeg podržavaju SAD, rekao je da je zatražio od Vekija da započne "direktne komunikacije" radi moguće koordinacije, prenosi AP.

On je dodao da drži otvorenim "sve opcije na stolu" za svrgavanje s vlasti Madura.

Venecuelanske bezbednosne snage uhapsile su nedavno drugog čoveka venecuelanskog opozicionog "kongresa" Edgara Sambrana, nakon neuspelog pokušaja vojnog puča prošle nedelje.

Vlada Venecuele je objavila da su Sambrano i osam drugih pripadnika opozcionog pokreta optuženi za izdaju domovine i podstrekavanje na pobunu zbog njihove uloge u prošlonedeljnim nemirima.

Predsednik Maduro rekao je kako je on meta američke zavere i objasnio da je ponuda predsednika SAD Donalda Trampa da ukine sankcije pripadnicima vojnih snaga koji se okrenu protiv svoje vlade "uvreda njhove časti i dostojanstva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: