"Američka flota može biti uništena jednom raketom"

Istaknuti iranski verski vođa upozorio je da američka flota može biti „uništena jednom raketom“, dok se američki nosač aviona približava Persijskom zalivu.

Izvor: B92

Petak, 10.05.2019.

21:13

Foto: EPA/Mass Communication Specialist 2n

Iranska revolucionarna garda ranije je poručila američkom predsedniku Donaldu Trampu da neće pregovarati sa SAD, javlja Hina, a prenosi Al Džazira Balkans.

Tramp je u četvrtak pozvao iransko vođstvo na razgovor o odustajanju od nuklearnog programa i rekao da ne može isključiti opciju vojnog sukoba zbog povećanih napetosti između dve zemlje. Bombarderi B-52 stigli u bazu u Kataru

Istovremeno, američki komercijalni brodovi, među njima tankeri s naftom, koji plove ključnim bliskoistočnim morskim putevima, mogli bi postati meta Irana, upozorila je američka agencija za pomorstvo (MARAD).

Američki nosač aviona Abraham Linkoln, koji je Tramp poslao na Bliski istok kao upozorenje Iranu, u četvrtak je prošao Sueckim kanalom.

U američku bazu u Kataru stigli su i bombarderi B-52, objavila je američka centralna komanda (CENTCOM), protumačivši to kao odgovor na pretnju Irana.

Iranska novinska agencija ISNA prenela je izjavu ajatolaha Jusefa Tabatabaija Nejada, koji je poručio SAD da bi „njihova milijardu dolara vredna flota mogla biti uništena jednom raketom“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: