Policija zabranila skup Željka Mitrovića u subotu

Beograd -- Policijska uprava za grad Beograd zabranila je skup "Stop violence, just love" u organizaciji direktora "Pink internešnel kompani" Željka Mitrovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Skup je bio najavljen za subotu 13. aprila, u Beogradu, saznaje Tanjug u MUP.

U skladu sa zakonom, Policijska uprava za grad Beograd donela je zaključak o odbacivanju prijave, koju je podneo Željko Mitrović, kao neblagovremene i neusklađene sa odredbama Zakona o javnom okupljanju, rečeno je za Tanjug u MUP-u.

Mitrović je policiji podneo prijavu za održavanje skupa ispred Skupštine grada Beograda, u periodu od 17 sati do 22 sata.

On je, ranije danas, na svom nalogu na Tviteru naveo da je podneo prijavu za održavanje skupa.

"Uz poštovanje svih propisa, uputili smo zahtev MUP-u za organizaciju događaja 'Stop violence, just love'. Izabrali smo lokaciju ispred Skupštine grada, da ne bi bilo da krademo goste! Pobednik je onaj ko skupi više ljudi, mi ne dovozimo nikoga, nudimo samo ljubav umesto nasilja", napisao je Mitrović na Tviteru.

Vlasnik TV Pink je najavljivao da će napraviti muzički performans i da će se na kamionima sa razglasom "pridružiti“ učesnicima protesta, koji je zakazan za subotu, 13. aprila u 15 sati, ispred Narodne skupštine, ali - preko puta ulice.

strana 1 od 139 idi na stranu