"Bačeni smo u slepu ulicu, a neko drugi je pažljivo vozio do nje"

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je tokom obilaska Braničevskog okruga, da se nalazimo u slepoj ulici u koju smo bačeni, ali da taksa može biti ukinuta.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 06.04.2019.

13:09

Foto: Tanjug /Rade Prelic

Povodom aktuelnog stanja u dijalogu sa Prištinom, koji je obustavljen zbog prištinskih taksi na srpsku robu, Vučić je rekao da taksa može biti ukinuta samo jačim pritiskom na Prištinu.

"Teško je videti izlaz iz ćorsokaka, u kojem smo se našli ne svojom krivicom. Bačeni smo u slepu ulicu, a neko drugi je pažljivo vozio do nje", istakao je Vučić u izjavi novinarima tokom posete Petrovca na Mlavi u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Izrazio je nadu da će biti vršen jači pritisak na Prištinu da ukine takse, i dodao da veruje da je to moguće, ali i da se plaši da to neće učiniti.

"Time smo u problemu. Nije nimalo lakše što su oni u težem problemu. Za nas je od ogromnog značaja da čuvamo stabilnost, da možemo da trgujemo sa Prištinom i svima drugima. Da možemo da radimo, jer u radu i ekonomiji ne mogu da nas pobede", poručio je Vučić.

"Tadić govori o sebi"

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući izjavu Borisa Tadića da "političke hulje nikad nisu mogli bez rulje", da je Tadić uvek kada je govorio o svojim protivnicima u stvari najpreciznije govorio o sebi i svojim saveznicima.

"Da li on, Tadić, to govori o sebi ili o ovim njegovima ili o čemu i o kome", zapitao je Vučić i dodao:

"Kada krenete sa vešalima i testerama i onda druge optužujete za rulju i to one koji nikada nisu imali rulju. Mi pozivamo narod na regularne skupove i gde niko nikog ne bije i ne maltretira i gde nema vešala niti testera niti batinjanja ni upada u bilo čije prostorije. Danas prete da upadnu u prostorije privatne televizije. To su zastrašujuće stvari".

Vučić na pitanje o tome što opozicija priča o 6. oktobru, ističe da je narod smatrao da 6. oktobar treba da dođe kao neka pravda, a ne da posle 5. dolaze lopovi.

"Ako smatraju da je vreme za pravdu i ja mislim da je vreme za pravdu i verujem i dobro je da je deo toga juče počeo i verujem da će se nastaviti", naveo je Vučić.

Kaže da će lopovi koji su uništili zemlju posle 5. oktobra morati da odgovoraju.

"Što se tiče odbrojanih dana, odavno su mi dani ''odbrojani'' zakonom. Plašim se da i oni sami ne znaju da objasne svoj tako mali rejting i malu popularnost, jer narod neće nasilje", istakao je Vučić.

Primetio je i da je pred skupštinu Grada Beograda došao čovek, a reč je o Bošku Obradoviću, koji nema nikakve veze sa Beogadom, te da ne može da razume da neki kao "lude Naste" uzimaju znakove sa gradilišta.

"E svaka ti čast genije, video sam svašta u životu, ali to nisam. Ne znam ko su im mentori, tu neka druga struka treba da kaže svoje mišljenje", dodao je Vučić.
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren u dobru budućnost Srbije "ako izdržimo i uspemo da sačuvamo mir i stabilnost na Kosovu".

Najavio je i da će penzije u Srbiji ove i svake godine biti povećavane, kao i plate u javnom sektoru.

"Svake godine će penzije biti uvećavane značajno više od stope inflacije. Povećaćemo i plate u javnom sektoru, za medicinske sestre, vojnike, policajce, socijalne radnike, nastavnike, poljoprivrednike", rekao je Vučić.

On je u Petrovcu na Mlavi u okviru kampanje "Budućnost Srbije" najavio izgradnju vrtića u tom mestu u vrednosti od 37 miliona dinara, kao i ulaganje od 160 miliona dinara za turističko povezivanje tog kraja.

"Zemljište kasarne daćemo bilo kom investitoru koji želi da zaposli 300 ljudi", kazao je Vučić i dodao da se on i članovi Vlade Srbije bore za svaku fabriku u svakom gradu.

Prema njegovim rečima, u svakom kraju države koji obiđe, građani se žale da im nedostaju fabrike, pa je najavio posebne podsticaje kako bi investitori gradili fabrike u Braničevskom okrugu.

"Imali smo toliko funkcionera iz Čačka, Kraljeva, Loznice, niko tamo nijednu fabriku nije doveo i nijednog investitora", kazao je Vučić.

Vučić je, govoreći o situaciji na Kosovu, kazao da je veliki politički problem to što su kosovski Albanci "iracionalni i ne znaju šta rade".

"Ukoliko izdržimo i sačuvamo mir i stabilnost, ja sam uveren u dobru budućnost Srbije i da ćete moći sa više radosti i optimizma da čekate sutrašnjicu", poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: