Eskalacija pod Himalajima, Indija oborila pakistanski dron

Dron koji je poleteo s teritorije Pakistana oboren je u državi Gudžarat na zapadu Indije, javila je NDTV, pozivajući se na izvor u policiji.

Izvor: Tanjug, Sputnjik

Utorak, 26.02.2019.

16:41

Eskalacija pod Himalajima, Indija oborila pakistanski dron

Indijske vlasti i snage bezbednosti za sada nisu komentarisale taj incident, prenosi Sputnjik.

Prema podacima televizije, delovi letelice su pali u blizini naselja Nanghadada u okrugu Kaču. Policija je počela istragu.

Ranije je Indija saopštila da je njena avijacija napala najveći kamp pakistanskih militanata iz grupe „Džaiš el Muhamed“ u rejonu grada Balakota.

Prema informacijama NDTV, avioni Ratnog vazduhoplovstva Indije „miraž 2000“ napali su kamp i u potpunosti su ga uništili.

Nju Delhi optužuje Islamabad da pruža podršku militantnoj grupi „Džaiš el Muhamed“.

Ta organizacija je preuzela odgovornost za nedavni napad na automobilsku kolonu indijske policije u državi Džamu i Kašmir 14. februara, u kojem je ubijeno 45 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: