Hajko Mas pomenuo Kosovo, Haradinaj se hvali

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio da je zadovoljan podrškom koju je Kosovu dala Nemačka i ocenama da su reforme koje je sprovela Vlada Kosova impresivne.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2019.

13:02

Hajko Mas pomenuo Kosovo, Haradinaj se hvali
Foto: EPA/Clemens Bilan

"Zadovoljan sam da sa vama podelim izjavu podrške koja zbog državnih reformi dolazi iz Nemačke. U intervju za nemački dnevnik Štutgarder Nahrihten, posvećenom Kosovu, ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas je visoko ocenio angažovanje Vlade Kosova, ističući da reforme koje su izvršene impresivne i to treba prihvatiti", napisao je Haradinaj.

Mas je, takođe, rekao da je Nemačka odlučna da pomogne Kosovu i da predstavnici Kosova treba snažno da veruju u podršku Nemačke.

"To je potvrda bezrezervne podrške Nemačke Kosovu i rezultat je uskog i iskrenog partnerstva sa Nemačkom, kao i odlučujući za proces liberalizacije viza i evropski put Kosova", napisao je Haradinaj.Mas je kazao i da njegova vlada smatra pogrešnim ako EU i Nemačka dignu ruke od podrške Kosovu, uključujući i finansijsku pomoć.

"Ako se to dogodi za kratko vreme će se srušiti sve što je postignuto velikim naporima za dugo vremena", kazao je nemački šef diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: