BIH: Konstituisan Dom naroda

U Sarajevu su danas na konstitutivnoj sednici novoizabrani delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine položili zakletvu.

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2019.

13:42

BIH: Konstituisan Dom naroda
Ilustracija: Thinkstock

Time je konstituisan novi saziv Doma naroda Parlamenta FBiH i kompletirana zakonodavna vlast u entitetu FBiH.

Član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović uručio je uverenja za 55 od 58 delegata, jer još uvek nije u potpunosti kompletiran Klub delegata iz reda srpskog naroda, prenosi Klix.ba.

Novoizabrani delegati su u skladu sa dnevnim redom položili svečanu zakletvu kojom su se obavezali na poštovanje Ustava BiH, Ustava FBiH i važećih zakona.

Na sednici su izabrana i privremena radna tela, odnosno Privremena mandatno-imunitetska komisija, Komisija za izbor i imenovanja, Zakonodavno-pravna komisija, Administrativna komisija i Privremeni odbor za ekonomsku i razvojnu politiku, finansije i budžet Doma naroda Parlamenta FBiH.

Konstituisanjem novog saziva Doma naroda Parlamenta FBiH kompletirana je zakonodavna vlast u entitetu Federacija BiH, ali time još nije zaokružen proces konstituisanja vlasti na nivou BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: