Vučić i Mogerinijeva o dijalogu i evrointegraciji Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić porazgovarao je u Mihnenu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, tokom učešća na forumu o bezbednosti.

Izvor: B92

Petak, 15.02.2019.

16:14

Vučić i Mogerinijeva o dijalogu i evrointegraciji Srbije
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ / POOL

"Sa Federikom Mogerini, tokom Minhenske konferencije o bezbednosti - o budućnosti dijaloga i evropskim integracijama Srbije", napisao je predsednik na nalogu "Budućnost Srbije" na Instagramu, uz fotografije sa Mogerinijevom

Vučić je ranije danas doputovao u Minhen, na 55. Konferenciju o bezbednosti, prethodno se sastao sa državnim ministrom za Evropu i Ameriku u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom i sa političkim direktorom u Forin ofisu Ričardom Murom.

Prethodno, Vučić je razgovarao sa potpredsednikom vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, čime je započeo niz bilateralnih susreta, koji ga očekuju tokom učešća na 55. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Vučić još razgovarao i sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom. On je, nakratko, razgovarao i sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Kako je sam rekao, očekuje da tokom trodnevnog boravka u Minhenu ima susrete sa 15-20 zvaničnika. Predsednik Srbije će tokom konferencije, danas, sutra i u nedelju, imati 15 do 20 bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su predsednici Jermenije i Moldavije, evropski komesar Johanes Han, šefovi ruske i nemačke diplomatije, Sergej Lavrov i Hajko Mas...

Vučić će imati i odvojene susrete sa poslanicima Bundestaga, senatorima i članovima delegacije Kongresa SAD.

Tokom konferencije Vučić će učestvovati na panel diskusiji “Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi: dva koraka napred, jedan korak nazad".

Vučić je ranije najavio da u Minhenu, gde se okuplja svetska politička elita, ide da se bori za Srbiju.

Minhenska bezbednosna konferencija, 55. po redu, otvorena je danas i u naredna tri dana okupiće brojne visoke svetske zvaničnike - 35 šefova država i vlada, kao i 50 ministara spoljnih poslova.

Konferenciju je otvorio predsedavajući konferencije Volfgang Išinger, koji je poručio da je svet suočen sa nizom malih i velikih kriza, ali i sa epohalnim promenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: