Tramp: Uskoro datum i mesto sastanka s Kim Džong Unom

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će naredne nedelje saopštiti datum i mesto narednog, drugog po redu sastanka s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2019.

21:53

Tramp: Uskoro datum i mesto sastanka s Kim Džong Unom
Foto: Tanjug/AP

"Uskoro ćemo to saopštiti. Biće to početkom naredne nedelje", rekao je Tramp novinarima i dodao da Severna Koreja "zaista želi taj sastanak".

Tramp je dodao da verovatno većina novinara već zna gde će biti sastanak jer ne predstavlja "neku veliku tajnu".

Bela kuća je nagovestila ranije da bi novi samit, posle prvog održanog 12. juna 2018. u Singapuru, mogao da bude krajem februara.

Za sada se čini da bi Vijetnam mogao da bude domaćin skupa, premda je Tajland ove nedelje bio jedna od opcija američkih vlasti.

Tramp i Kim su na prvom samitu razgovarali o denuklearizaciji Severne Koreje, ali dalji pregovori o tom pitanju od tada zastakuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: