"Pasoše mi vratila osoba iz Jelisejske palate"

Bivši savetnik za bezbednost predsednika Francuske Emanuela Makrona, rekao je komisiji Senata da je po otpuštanju predao svoja dva diplomatska pasoša.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

00:31

Foto: GettyImages

On je smenjen zbog prebijanja demonstranta, a naveo je i da su pasoši vraćeni dva meseca kasnije.

Bivši Makronov savetnik Aleksandar Benala rekao je da mu je pasoše u oktobru vratila "osoba koja prima platu u Jelisejskoj palati", prenosi Asošiejted pres.

On nije imenovao tu osobu, već je samo rekao da su mu pasoši uručeni na ulici i da ih je koristio 23 puta, uključujući decembarski put u Čad, manje od dve nedelje pre nego što je Makron posetio tu zapadnoafričku zemlju gde je obišao francuske vojnike. Benali je u petak uručena optužnica za zloupotrebu diplomatskih dokumenata. On je ranije optužen po nekoliko tačaka zbog nasilja nad demonstrantima na prvomajskom protestu.

Smenjen je u junu kada se saznalo da je pretukao demonstranta, a taj incident izazvao je prvu veliku političku krizu Makronove vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: