Šariću produžen pritvor,konačna odluka na Apelacionom sudu

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda ponovo je donelo rešenje kojim je Darku Šariću i još trojici okrivljenih za šverc kokaina produžilo pritvor.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Apelacioni sud prošle sedmice je ukinuo rešenje kojim je Šariću i ostalima produžen pritvor nakon izricanja presude jer, kako je obrazložio, nisu jasni razlozi zbog kojih je pritvor nužna mera, odnosno što ne može da se zameni blažom merom, potvrdila je Tanjugu portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal usprotivilo se bilo kojoj blažoj meri od pritvora, jer bi to podrazumevalo da se Šarić i ostali nadalje brane sa slobode, kažu u tom tužilaštvu za Tanjug.

Zbog toga je danas krivično vanpretresno veće Specijalnog suda ponovo donelo rešenje kojim je Šariću i ostalima produžilo pritvor, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Međutim, i na novo rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu, koji treba da donese konačnu odluku o pritvoru.

Šarić u pritvoru skoro pet godina.

Prethodno je bio više od četiri godine u bekstvu a predao se nadležnim organima u martu 2014. godine i od tada je u pritvoru.

Nakon ponovljenog suđenja početkom decembra Šarić je osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora, kao organizator kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

strana 1 od 108 idi na stranu